Tervező Tábor 2016: függöny fel!

49. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem és 6. Tervező Tábor

 

Sziasztok!

Mi, akiknek évek óta hozzátartozik a munkájához, hogy szervezi, tervezi, tartalommal megtölti ezt a lassan 50 éves programot, szóval, mi pontosan tudjuk, hogy egyetlen célunk lehet: értéket teremteni és fenntartani.

Azt gondoljuk – sőt, hiszünk benne! -, hogy ez az érték nem születhet meg és maradhat fenn nélkületek. Azok nélkül az egyetemisták nélkül, akik a szakmájuk mellett az építészet, az urbanista kultúrát is magukénak akarják! Ezért idén is hadrendbe álltunk, összeszedtük magunkat és a Tervező Tábor feladatát, a 49. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem programját.

Abban bízunk, hogy a Tervező Tábor feladatainak megoldásában, a Nyári Egyetem előadásainak hallgatóságában Te is ott leszek. Velünk, és hozzád hasonlóan gondolkozókkal. Beleadsz mindent, hogy a tervek elkészüljenek és megéljük a feladatot adó település vezetőinek őszinte rácsodálkozását, örömét azok láttán!

Ha idáig elolvastad, akkor szerintünk érdekel is a feladat, hát lássuk!

Idén 2016. július 1-3. között a 6. Tervező Tábort Sárváron rendezzük meg. Három feladatot fogalmaztunk meg, amelyhez három öt-hat fős csapatot szervezünk:

  1. Sárváron a Malom utca nevét adó, ma igencsak lepukkant malomépület újratervezése.
  2. Az Alkotmány utcai lakótelep (és a mögötte lévő tó) városi problémáinak (parkolás, zöldterület, közlekedés, kapcsolódás a városhoz) megoldásai
  3. A Vasútállomás és a Fürdő (aztán tovább a Rába-partig) közötti útvonal – és kapcsolatainak – felmérése és kerékpáros fejlesztési javaslatainak megfogalmazása

Az első feladat építészeti, a második város- és tájépítészeti, a harmadik településtervezői, közlekedésmérnöki feladat. Persze, láttunk mi már gitárművészt is, akinek volt jó és használható ötlete egy piac újragondolásában J

Ha pedig már itt vagy, gyere el az idei Nyári Egyetemre is. Hallgass jó előadásokat, beszélgess, sörözz jó szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, nézd meg a város építészeti értékeit és ülj be velünk a moziba Osskó Judit filmjére!

Van egy honlapunk, jelentkezési lapunk, határidőink, miegymásunk. Szóval, ha már itt tartasz, folytasd az olvasást, jelentkezést a honlapon!