Pályázati felhívás!

Hallgatók és Frissdiplomások részére

Ösztöndíjas részvételre

Bevezetés

A Nyári Egyetemen hagyományosan előadások, konferenciák és műhelyviták alkalmával szélesíthetjük elméleti ismereteiket. Idén azonban, a tavalyi tervező gyakorlat nagy sikerére való tekintettel a Nyári Egyetem kiegészül egy tervező alkotó táborral, ahol főiskolai és egyetemi  hallgatóknak lehetőségük van gyakorlati tapasztalat szerzésére is.

Idei Nyári Egyetem a fő témája mellett tematikus napokra oszlik, amelyek közül a Tájnap keretein belül a Balatoné lesz a főszerep.

A tervező tábor helyszínéül így egy Balaton parti terület került kiválasztásra. Mégpedig nem is akármilyen!

Hallgatók és Frissdiplomások részére

Tervezési helyszín rövid ismertetése

A tervező tábor színtere a Keszthelyi Yacht klub, amely komoly múlttal azonban egyelőre bizonytalan jövővel rendelkezik. A hely gyermekkorunk Balatoni táborainak hangulatát idézi.

Az állomástól kettős gesztenyefasor kísér minket a sportklubhoz, amely egykori ládagyár épületében lelt otthonra. A Klub szomszédságában egy ritkaságszámba menő, eredeti, megmásíthatatlan Halászkikötő és egy jobb napokat remélt tekepálya. Szomszédságában továbbá gyermektábor, evezős sportklub található. A kikötőt a ládagyár melléktermékeként képződött forgácsból épült sziget teszi még különlegesebbé. Mindenki által szerethető, ilyen szelíd természetű Balaton-parti terület igen kevés maradt, dacára a Balaton törvénynek. Idén a Nyári Egyetem keretein belül lehetőségük van a hallgatónak arra, hogy ők maguk mutassanak irány, fogalmazzák meg terv formájában a véleményüket a Balaton part alakulásáról, fejlődéséről a Keszthelyi Yacht klub és környezetének megtervezése által.

További információ a yacht klubról : http://www.kyc1879.hu/

Képek a Yacht Club-ról a honlapunkon is megtalálhatók és letölthetők!

 

Kedvezményes ösztöndíjas részvétel célja

Kedvezményes csökkentett hallgatói helyekre és a tervező táboron való részvételre hallgatók és 2012-ben diplomázott fiatal pályakezdők pályázhatnak, bele értve a doktorandusz hallgatókat is.

A tervező-alkotó tábor célja, hogy azok az elhivatott hallgatók és pályakezdők, akik érdeklődése az urbanisztika iránt kiemelkedő, bele kóstolhassanak a valós szakmagyakorlás körülményeibe. Kipróbálhassák magukat az urbanisztika különböző szakterületein tevékenykedő hallgatókkal egy közös csapatmunka során, éppen úgy, ahogy a főiskola, egyetem befejezése után is dolgozni fognak.

 

Ösztöndíjas részvétel költségei

A csökkentett részvétel ára 15 000 forint, ami magába foglalja a szállást és napi háromszori étkezést, a tervező tábor és a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem idejére, vagyis 2012. július 20-27-ig.

A részvétel ösztöndíj nélkül 20 000 forint, és csak a Nyári Egyetem (július 23-27) idejére szól, a tervező táborban az ösztöndíjat nem nyert hallgatók sajnos nem tudnak részt venni, mert csak korlátozott helyek állnak rendelkezésre.

 

Benyújtandó pályázati anyag, elérhetőség, határidő

  • honlapról letölthető jelentkezési lap
  • szakmai önéletrajz/portfolió (max. 3 db max. A3 méterű szakmai bemutatkozó anyag)
  • tervezési helyszínről pár bekezdéses esszé: Mi a benyomásotok, mi jut róla eszetekbe először. (maximum fél oldal) képek elérhetőek a www.sune.hu és http://www.kyc1879.hu/ honlapokon
  • külön jelezzétek továbbá: értesítési címeteket, amelyre a pályázat eredményét számotokra megküldhetjük valamint egy olyan állandó elérhetőséget (e-mail, telefon), ahol mindig elérhetőek vagytok és az utazás, találkozás részleteit meg tudjuk beszélni.

Pályázatot a info@sune.hu e-mail címre várjuk. Beérkezési határidő 2012. július 9-e éjfél. A pályázati anyagot háromtagú zsűri bírálja el.

A zsűri a sikeres pályázókat 3 csoportba osztja. Minden szakmából és bármilyen felkészültségű szintű hallgatók/pályakezdők jelentkezését várjuk!

A csoportok a Nyári Egyetemre való érkezés előtt felkészülnek egy olyan témából, amely hasznukra válik a tervezés során. Ezeket a témákat a szervezők adják meg, és juttatják el időben a csoportokhoz. A 3 különböző témát a helyszínen a tervező tábor első napján előadják egymásnak a csoportok (max. 5 perces előadásokra kell számítani), így könnyítve és gyorsítva meg a tervezői munkát.

A keszthelyi tartózkodás alatt megismerkedhettek a helyszínnel, és az egész napot a tervezésre-ismerkedésre szentelhetitek.

Szombathelyre való utazást követően ti osztjátok be az időtöket. Lehetőségeket van az előadásokat meghallgatni, műhelyvitákban részt venni, és minden olyan program szerves része lenni, amit a Nyári Egyetem kínál. A tervek bemutatására július 26-án kerül sor. Választott zsűri pontozza a műveket. Másnap Keszthely és tervezési terület bejárását követően a helyszínen kerül kihirdetésre a nyertes pályamunka.

Részletes program és menetrend:

2012.07.20-07.22 : Tervező tábor I Keszthely

utazás:Egyénileg megérkezés Keszthelyre, délelőtt találkozás a tervező tábor helyszínén a Keszthelyi Yacht Klubban. (előreláthatólag 10 : 00 de ez a nyertes pályázók kiindulási helytől és a menetrendtől függ)

szállás: Hamisíthatatlan balatoni tábor hangulat emeletes tábori ágyakkal 4-8 fős szobákban. Sátort bárki hozhat magával. Ágyneműt, lepedőt, törülközőt, hálózsákot hozni kell!

Helyszínt bemutatja: Tompos Kálmán, a yacht klub vezetője és Németh Gábor, Keszthely Város főépítésze. A tervezés során szakmai konzulens: Németh Gábor, Keszthely főépítésze.

Tervezői munka Keszthelyen vasárnapig lesz, majd a délutáni órákban utazás Szombathelyre.

2012.07.23-07.07 : Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem I Szombathely

Részleteket a holnapon olvashattok.

 

Sikeres pályázatot kívánunk és várunk szeretettel a Nyári Egyetemre!

üdvözlettel:

tervező tábor társszervezői

Győri Ágnes (FUT)

Turóczi Tímea (FUT)

 

Pályázati Felhívás Hallgatók

és Frissdiplomások részére

Ösztöndíjas részvételre