Ajánlás

Budapesten, a Sánc utcában tartottuk meg az 50. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem nyitónapját. Visszaemlékezések és a Nyári Egyetemhez illő előadás, valamint egy fotókiállítás volt a program.
A megszólalók között volt Prof. Dr. Meggyesi Tamás a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem örökös elnöke is. Beszédének végén a következő ajánlást fogalmazta meg. Közzétesszük, mert minden szavát magunkénak érezzük:

A Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, fennállásának 50. évfordulója alkalmával a következőket ajánlja a kormányzati szervek, a civil szervezetek, illetve a témában érintett szakemberek figyelmébe:

  1. A Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem 50 év alatt a magyarországi szakmai közélet és a dialógusokra épülő oktatás szerves részévé vált, ami nem csak a szakma, hanem a kormányzati szervek megbecsülésére is számot tarthat.
  2. A Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem arculatát 50 éven át európai szinten gondolkodó és tevékenykedő szakemberek fémjelezték és határozzák meg,
  3. akik nem csak tudásukkal, hanem lelkesedésükkel és szeretetükkel is hozzájárultak ahhoz, hogy az Egyetemet hungaricumnak tekintsük, és ennek elismerését kezdeményezzük.