50th-badge2017-ben 50. alkalommal rendezzük meg a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet. Kivételes alkalom ez, hiszen az 50 év egyszerre ad rangot és követel meg minőséget. Egyszerre akarunk megfelelni és ezzel együtt megújítani. Egy célunk van: úgy dolgozni, hogy a résztvevők újabb 50 évre értékesnek és vonzónak tartsák a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet!

 

2017-ben ünnepelünk. Egy egész napot szánunk arra, hogy méltó módon, az emlékeinket is felidézve megünnepeljük azt a hihetetlen munkát és élményt, aminek egyik eredménye maga az 50 év. Megköszönjük azoknak, akik aktívan dolgoztak ezért a sikerért. Ez a nap 2017. július 13-án, Budapesten lesz.

 

2017-ben folytatjuk a munkát. Az immáron hagyományos forgatókönyv szerint, 5 tematikus napban dolgozunk fel aktuális urbanisztikai témákat Szombathelyen.

  • július 17-én a megszokott köszöntő mellett a településkép a téma.
  • július 18-án a nagyberuházásokról hallgatunk meg előadásokat, beszélgetéseket
  • július 19-én az építészet, urbanista szakmai múlt sikeres jövőjének kérdéseit boncolgatjuk
  • július 20-án az Európai Kulturális Főváros pályázat a téma. Megvalósult álmok és tervek kerülnek bemutatása nyertes és pályázó városok képviselőit megszólítva
  • július 21-én Szentgotthárdra látogatunk el, ahol idén a 7. Tervező Tábor kerül megrendezésre

 

2017-ben is jól érezzük magunkat. Minden este szervezünk egy-egy kulturális programot is.

  • 17-én, hétfőn este az elmúlt 50 év fotóiból összeállított kiállítás a közös program
  • 18-án, kedden este egy építész piknik és Zalotay Elemér építész életművének kiállítása
  • 19-én, szerdán este Osskó Judit filmjeiből vetítünk le kettőt a Savaria Moziban
  • 20-án, csütörtökön este lefolytjuk az egész hetet egy korsó sörrel vagy egy pohár borral (a bátrabbak mindkettővel J)

 

2017-ben is Tervező Tábor. Az elmúlt években kiforrott tematikát követve, idén Szentgotthárd városa fogad be bennünket, és adott három feladatot a Tervező Tábor résztvevőinek. Aki kicsit is ismeri a várost, tudja, hogy a Kaszagyár legenda. A valóság meg az, hogy jó lenne, ha újra az tudna lenni! Keressünk rá együtt megoldást!

A SZASZ-ról úgy gondolja a város, hogy nem baj, ha legenda lesz! A Szentgotthárdi Alpokalja Ifjúsági és Turisztikai Szabadidőközpont egy elképzelés azért, hogy a város még inkább bekapcsolódjon a hazai és határon átnyúló turisztikába. Ötlet kell, hogy az valóság legyen!

A terek megújítása manapság nagy divat. Tudjuk, látjuk, van sok jó megoldás is. De, azért az ritka, hogy ezt egyetemistákkal együtt keresik meg. Hát, ezt a ritka pillanatot használhatjuk ki a harmadik feladattal és a szentgotthárdi Széll Kálmán tér újragondolásával.

A három feladathoz 4-5 fős csapatokat várunk, hogy helyi szakemberekkel, egyetemi oktatókkal kiegészülve három nap alatt megszülessen az elképzelt valóság. GYERTEK!

 

Jelentkezési lap letöltése

Facebook oldal